Príbeh pána Mariána

Otec bol alkoholik a súrodenci sa o pána Mariána odmietli starať, preto po smrti matky strávil osem rokov v detskom domove v Handlovej. Po materiálnej stránke mu tam nič nechýbalo a bol spokojný, aj pre ihriská a ďalšie vymoženosti, ktoré iné zariadenia nemali.

Po ukončení stredného odborného učilišťa odišiel na vojenčinu a potom zostal žiť v Bratislave. Pracoval v spoločnosti Priemstav a na ďalších miestach, býval v podnikových ubytovniach.

Po tom, ako pred desiatimi rokmi stratil prácu, zostal aj bez strechy nad hlavou. S podlomeným zdravím ho prijali do Útulku sv. Lujzy de Marillac. Keď sa zotavil, prišiel čas posunúť sa ďalej. V septembri 2023 sa vďaka Integračnému programu bývania neziskovej organizácie Depaul presťahoval do jednoizbového bytu v mestskej časti Ružinov. Úspešne sa aklimatizoval, pre obedy si chodí do neďalekej školskej jedálne pri Spojenej škole sv. Vincenta de Paul.

Na jeseň bude mať pán Marián brigádu, pretože miestny farár sa na neho obrátil s ponukou zametania lístia okolo kostola. Istotne si aj podebatujú, keďže pán Marián je veľmi spoločenský človek a nemá problém nadviazať sociálny kontakt.